vzwamon

Bijzondere Jeugdzorg

Tsjechië-kamp met Amon VZW

Op zaterdag 8 augustus trokken 6 begeleiders met 27 jongeren (allen ouder dan 12) van de verschillende campussen van vzw Amon richting Tsjechië.

Na een 12 uur durende busrit kwamen ze aan in het warme Jiriçna nabij Susiçe. De eerste dagen stonden vooral in het teken van elkaar leren kennen en groepsvorming door middel van uitdagende activiteiten.

Praag is natuurlijk niet te vergeten om te bezichtingen. Via een fotozoektocht leerden we de stad op een leuke manier kennen. Deze daguitstap sloten we af met een heerlijke pizza.

's Anderendaags trokken we op een 2-daagse tocht. We verdeelden ons in een groep fietsers en een groep stappers. ’s Avonds kwamen we aan op de camping. De meisjes overnachtten in tentjes, de jongens onder een groot zeil.

De volgende morgen keerden we, via de rivier Otava, met de kayak terug naar Jiriçna.

Op de laatste dag stond er nog een hoogteparcours op het programma. Als afsluiter sprongen we nog een laatste keer in het zwembad.

Na deze grensverleggende week keerden we vermoeid en met veel leuke herinneringen terug naar België.

Wat ons betreft: een geslaagd Amon-kamp!

 

Amon VZW gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door te accepteren en verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoordCookie policy