vzwamon

Bijzondere Jeugdzorg

Dagbesteding te Brakel

De start van dagbesteding…
Wanneer je voor de eerste keer naar dagbesteding komt, zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Dit is een gesprek waarin we onder andere bespreken waarom je naar dagbesteding komt. Verder bespreken we wat jouw verwachtingen, talenten en doelen zijn en wat wij voor jou kunnen betekenen.
Bij dit gesprek ben jij, een (context)begeleider van jouw campus en een begeleider van dagbesteding aanwezig. Dit gesprek kan plaatsvinden op dagbesteding of in de voorziening zelf.

Wat doen we op dagbesteding?
Creatief bezig zijn en nieuwe dingen leren? Of toch liever sportief aan de slag? Op dagbesteding doen we beiden! Wij geloven er nl. in dat creativiteit en sport uitlaatkleppen zijn voor jongeren. We gaan minstens één keer per week gaan sporten. Verder zijn er ook voldoende momenten om creatief aan de slag te gaan met allerlei soorten materiaal.

Iets doen voor anderen geeft jou een goed gevoel! Vrijwilligerswerk is een mooie manier om iets te betekenen in de maatschappij. Elke dinsdag gaan we helpen op de Diggie-boerderij.

Tijdens projectwerk wordt er in groep of individueel gewerkt aan iets wat langer zal duren, bv. de moestuin

Tijdens educatie leren wij dingen op een leuke manier, die binnen het interesseveld van de jongeren liggen.
Op dagbesteding zijn er wekelijks educaties over thema’s waar jullie meer willen over weten. Deze vormingen zijn erg interactief en worden vaak op een speelse manier aangebracht. Denk hierbij aan: een quiz, discussieforum, gezelschapsspelletje, gastspreker,…

Wat is dagbesteding?
Dagbesteding? Wat is dat nu eigenlijk? Wel, wanneer je om een bepaalde reden niet meer naar school kan/wil gaan kom je tijdelijk bij ons terecht. Wij bieden jou een daginvulling tijdens de schooluren en gaan samen op zoek naar een blijvende oplossing. Dit kan zowel te maken hebben met school als met het zoeken naar werk.

Wie wij zijn:

Contact:
      Biest 94
      9600 Ronse
      Telefoon: 0476/20.79.75
      E-mail: nele.hoffius@amonvzw.be

 

Brochure

Amon VZW gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door te accepteren en verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoordCookie policy